Busstur med veteranbussen til Klevfoss 30. juni 2018

Et meget vellykket arrangement kan man trygt si om Furnes Historielags sommertur med veteranbussen. Når den nå ble arrangert for tredje gang er det definitivt en tradisjon. Da bussjåfør Lars Lund la fram planene om nok en museumstur ble bussen raskt fylt opp.

 

Turen gikk i år til Ådalsbruk med start på Klevfoss Industrimuseum. Der stiftet deltagerne bekjentskap med fabrikkens historie og gangen i cellulose- og en papirproduksjonen. Museumsleder Håkon Tosterud og medhjelper guidet gjennom fabrikken og også Munch-senteret som ligger på museumsområdet. Hvilken tilknytning Edvard Munch hadde til Løten var nytt for mange.

  

Når det er tur med veteranbussen er det ingen som har det travelt, men etter hvert fyltes bussen opp for neste etappe til Ådalsbruk Motormuseum. I det fine været ble det en riktig trivelig samling med kaffe og vafler i uteserveringen før det ble omvisning blant gamle kjøretøy i to etasjer. Bjørn Mosbakken har også mye interessant å vise fram med småsamlinger i ulike temaer.

Innerst i museet sto pensjonerte teleansatte klare for å vise fram samlingene til Telemuseet. Kåre Garmager og John Kroken kunne dele sine kunnskaper om både telegraf og telefonhistorie. Museet ble flyttet til Ådalsbruk i 2016 og er nok fortsatt ukjent for mange.