Busstur til Gausdal og Øyerfjellet 26. august:

Bussturen til Gausdal og Øyerfjellet var godt planlagt ved at turkomiteen hadde kjørt "løypa" på forhånd. Nå ble også været helt perfekt og det så ut som de 47 som var med, koste seg med både været og innholdet på turen.

Første etappe gikk til Saksumdalen til Ulsrud gårdsmuseum i Vestre Gausdal nærmere bestemt Auggedal. En hel gard med gardstun, åker, eng, skog og seter er blitt testamentert til Gausdal Historielag. I arven var også formue og aksjer. Museet drives ved hjelp av avkastningen og utleie av jorda og skogsdrift.

Museet består av flere bygninger, hovedbygning, føderådsbygning, stabbur, stall og flere andre bygninger som danner et tun. Gjennom tidene er ingenting kastet, alt er tatt vare på av husgeråd, møbler, redskaper av ymse slag og all slags hesteredskaper fram til traktor. Mange flotte håndlagde gjenstander, klær, duker og tepper. Alt er registrert fra de aller minste ting til de store. Hele gården framstår slik som den var i bruk , bortsett fra låven som er restaurert og laget om til en sal med amfi. Her er det blant annet maleriutstillinger.

utdrag fra Foreningsnytt i Hamar Arbeiderblad, skrevet av Grethe Heggelund.